Met uw kind naar de huisarts

 

De zorgbehoefte voor kinderen, klein of groot, kan lastig in te schatten zijn. Een kind kan wekenlang snotterig zijn en af en aan koorts hebben. Een kind is dan niet heel erg ziek, maar ook niet fit. Dan kan het lastig in te schatten zijn wanneer er ingegrepen moet worden. U wilt niet voor ieder wissewasje de huisarts raadplegen, maar wilt daarnaast ook dat uw kind snel weer opknapt.

 

Veel voorkomende klachten bij kinderen

Kinderen hebben vaak uiteenlopende klachten. Bekende klachten zijn buikpijn, een harde ontlasting, hoofdpijn, vermoeidheid, groeipijnen en wisselend eten. Allemaal klachten waarbij niet direct de alarmbellen afgaan, maar die toch vervelend zijn voor het kind. Deze klachten zijn lastig in te schatten voor een ouder. De artsen in de praktijk hebben zowel als arts maar ook privé veel ervaring met kinderen. Zij begrijpen de dilemma’s van (al dan niet werkende) ouders en zullen u eerlijk adviseren over wat al dan niet mogelijk is om uw kind weer zo snel mogelijk fit te laten zijn. Wanneer u het lastig vindt om de klachten van uw kind in te schatten, dan kunt u altijd contact opnemen zodat we een inschatting kunnen maken wat er aan de hand is en wat er aan te doen valt.

 

Vragen over de gezondheid van uw kind?

Heeft u vragen over de gezondheid van uw kind of heeft uw kind klachten die u niet vertrouwt? Bel dan voor het maken van een afspraak. Wij kunnen dan een inschatting van de klachten maken en u voorzien van goede adviezen of een passende medische behandeling. Ook als u niet hoeft langs te komen is het prettig om goed geadviseerd of gerustgesteld te worden.

 

Wilt u meer weten?

Lees bijvoorbeeld hier over hoe wij zorgen voor gezinnen, en schrijf u hier in zodat u bij ons terecht kunt.