Zorg voor ouderen

 

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig. Dit betekent dat zij voor steeds meer zorg afhankelijk zijn van zorg- en hulpverleners in de wijk en mantelzorgers. Het is essentieel om samen op tijd eventuele problemen te signaleren om zo de juiste hulp te kunnen bieden. De huisarts houdt hierbij het overzicht en heeft een regiefunctie tussen mantelzorgers, zorgprofessionals en specialisten.

 

Hoe gaan wij hiermee om?

Wij ondersteunen de zorg voor ouderen in de wijk en vinden dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving geholpen moeten worden. Als thuis wonen uiteindelijk niet meer mogelijk is, is een verzorging- of verpleeghuis een van de oplossingen. Ook daar kunnen wij u op medisch gebied blijven ondersteunen.

 

Pro-actieve ouderenzorg

TLC Huisartsen vindt proactieve ouderenzorg belangrijk. We proberen zoveel mogelijk problemen te voorkomen door met u mee te denken.

 

Handige websites

De Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) staat voor het zo lang mogelijk zelfstandig participeren in de samenleving. Ervaart u hierin belemmeringen?  Middels het WMO-loket gemeente Lansingerland kunt u eventuele ondersteuning krijgen. 

Wilt u meer weten?

Lees bijvoorbeeld hier over hoe wij zorgen voor ouderen,  en schrijf u hier in zodat u bij ons terecht kunt.